Basisschool Gerardus Majella
Cabauwsekade 51a, 3411 ED Cabauw, tel. 0348-551428
email: directie@cabauw.nl


Welkom op de website van de Gerardus Majella
Hier vindt u allerlei informatie over onze school.
Uiteraard bent u ook van harte welkom om een keer binnen te komen kijken. Wel is het dan handig om eerst een afspraak te maken.
Voor vragen kunt u een mail sturen of even bellen.
Schoolverlaterstocht
Het einde van het schooljaar is bijna in zicht. Om met de kinderen van groep 8 terug te kijken op de basisschooltijd en na te denken over de toekomst werd er op vrijdag 30 juni een schoolverlaterstocht gelopen. Na een labyrint op het schoolplein en een bezinningsmoment in de kerk vertrokken de kinderen in kleine groepjes onder begeleiding over het Kerkepad en de Achterkaai. Met uitdagende opdrachten onderweg, zoals het varen in een roeibootje, het oplossen van puzzels, het beklimmen van de uitkijktoren in Benschop en het bespreken van allerlei vragen, bereikten zij 's middags het eindpunt: een schoolverlatersmonument op het erf van een boerderij in Benschop. Hier lieten alle kinderen één voor één de steen achter die zij de hele tocht met zich mee hadden gedragen en waarop zij een wens hadden geschreven.   
 
    
 

Bekijk alle foto's.

Bezoek aan het Europees Parlement in Brussel
Wat een bijzonder bezoek haaden de kinderen van groep 7 en 8 op 1 juni! Ze gingen naar Brussel om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement, waar de oma van Sara en Sien werkt. 
Via de foto's kunt u een indruk krijgen van deze  bijzondere dag.Opbrengst voor Kika
De leerlingenraad heeft de opbrengst voor Kika bekend gemaakt; er is € 1135,51 opgehaald!
Wauw, wat een geweldig bedrag, dankzij de enthousiaste inzet van de kinderen!Goede doelenmarkt voor Kika
De leerlingenraad heeft dit schooljaar Kika uitgekozen als goed doel. Om geld in te zamelen was er op woensdagmiddag 24 mei een goede doelenmarkt op het schoolplein en in de school. Wat zijn de kinderen creatief geweest in het bedenken van leuke acties!
Zo was er thuis ‘oud’ speelgoed verzameld om te verkopen, er waren cakes gebakken, fruitspiezen en limonade gemaakt, er werden wafels gebakken, nagels gelakt, voetmassages gegeven, dansvoorstellingen gedaan, goocheltrucs geshowd en er waren ook twee heuse waarzegsters op bezoek.
Wat hebben de kinderen zich actief ingezet voor het goede doel en wat waren er veel enthousiaste belangstellenden! Het weer werkte ook uitstekend mee! Nu nog even afwachten hoeveel er is opgehaald voor Kika!

Bekijk ook de andere foto's